Thorax is koppelpartner van Nedap Healthcare

Het Zorgprestatiemodel (ZPM) is ingevoerd. De invoering daarvan heeft een enorme impact gehad op het aantal facturen dat een GGZ-organisatie verstuurt. Waar dit bij een DBC (een zogenaamde Diagnose Behandel Combinatie) en Basis GGZ pas aan het einde van ieder traject was, kan de GGZ-organisatie nu alle individuele consulten per maand declareren. En nu aan haar cliënten i.p.v. aan de zorgverzekeraar. 

Los daarvan was het versturen van al deze papieren nota’s voor organisaties toch al intensief. Bij de een had dat vooral te maken met de hoeveelheid facturen, en de ander wilde, bijvoorbeeld vanwege een bewust focus op andere zaken, de facturering tóch al uitbesteden aan een servicebureau zoals bijvoorbeeld Infomedics dat is. 

We zijn er indertijd rap mee aan de slag gegaan en het is ons in korte tijd gelukt om de informatie uit het ECD Ons van onze klanten te halen en in het juiste formaat aan te leveren aan het betrokken servicebureau, zodat men snel en geruisloos kloppende facturen kan versturen.

Over Nedap Healthcare

Nedap Healthcare richt zich met softwareproducten op de zorgmarkt. Het ECD Ons is daar een voorbeeld van.

Ons wordt door zo’n 2.000 zorginstellingen in Nederland gebruikt. De zorgmarkten waar Ons goed in vertegenwoordigd is, zijn:

  • Verpleging, verzorging en Thuiszorg (VVT)
  • Gehandicaptenzorg (GHZ )
  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Dit levert het partnerschap op

Thorax is  koppelpartner, ook wel API-partner genoemd, van Nedap. Dit betekent onder andere dat Thorax gegevens van een organisatie die met Nedap Ons werkt, kan ophalen en verrijken. We gaan daarvoor eerst met de organisatie om tafel. Daarbij stellen we de volgende vragen: Wat is er nodig? Wat is er al beschikbaar in Nedap Ons? En wat kunnen we toevoegen?

In maart 2023 vertelt Monique Spaans, controller bij PLU centrum voor geestelijke gezondheid in Amersfoort: ‘De declaratietool is de oplossing om op goede wijze declaratiebestanden aan te kunnen leveren aan Infomedics. Het is een belangrijk onderdeel van onze ‘financiële ader’. Voor mij als controller is het belangrijk dat deze tool betrouwbaar is in goede functionaliteit, veiligheid en snelheid. Thorax biedt dit vanuit haar beheersomgeving. Zij handelen snel zodra er onderhoud nodig is en dat is weer heel wenselijk vanuit de continuïteit.

Ook geïnteresseerd in minder administratie en meer tijd voor je cliënt? Meer weten over de mogelijkheden bij jouw organisatie? We staan open voor een vrijblijvend gesprek. Neem contact op met Bertil Brandse, 033-4659115.

Of vul het contactformulier in, dan nemen we binnen een dag contact met je op.