Thorax is API-partner van Nedap Healthcare: cliëntinformatie uit ECD Ons voor beter inzicht

Thorax is (API-)partner van Nedap. Dit betekent onder andere dat Thorax gegevens van een organisatie die met Nedap Ons werkt, kan ophalen en verrijken om meer inzicht te krijgen. We gaan daarvoor eerst met de organisatie om tafel. Daarbij stellen we de volgende vragen: Wat is er nodig? Wat is er al beschikbaar in Nedap Ons? En wat kunnen we toevoegen?

Bijvoorbeeld voor een GGZ-organisatie in Amersfoort die met het nieuwe zorgprestatiemodel (ZPM) cliënten wil factureren via Infomedics. Voor deze organisatie hebben we een tool ontwikkeld waarmee we een XML bestand uit Ons verrijken met cliëntgegevens uit Ons. Met dit verrijkte GDS801 bestand (ook wel XMLgs801 genoemd) kan Infomedics cliënten factureren.

Deze GGZ organisatie vroeg ook om een up-to-date inzicht in cliëntinformatie. Hiervoor hebben we een koppeling gerealiseerd waarmee we specifieke gegevens kunnen ophalen. Deze gegevens worden omgezet in een aantal rapporten waarbij in één oogopslag de voortgang helder is, zoals over caseload behandelaars, uitstroom, verwijzers en kosten per zorgverzekeraar.

 

Over Nedap Healthcare

Nedap Healthcare richt zich met softwareproducten op de zorgmarkt. Het ECD Ons is daar een voorbeeld van.

Ons wordt door meer dan 1000 zorginstellingen in Nederland gebruikt. De zorgmarkten waar Ons goed in vertegenwoordigd is, zijn:

  • Verpleging, verzorging en Thuiszorg (VVT)
  • Gehandicaptenzorg (GHZ )
  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Dit levert het partnerschap op

Het probleem dat deze koppeling oplost voor de klant / Ons-gebruiker, is dat deze koppeling van Thorax precies de accurate en passende set van gegevens ontsluit. Zoals cliënt(volg)informatie voor een beter beeld van de voortgang van zorgtrajecten voor zowel behandelaar als manager. Hiermee sluit de Ons-suite beter aan op het werkproces en wordt de tevredenheid over het werken met Ons vergroot.
Thorax kan voor Ons-gebruikers met deze koppeling op maat gemaakte rapporten leveren waarbij cliëntvolginformatie inzichtelijk wordt gemaakt.

Ook geïnteresseerd in minder administratie en meer tijd voor je cliënt? Meer weten over de mogelijkheden bij jouw organisatie? We staan open voor een vrijblijvend gesprek. Neem contact op met Monique van Hövell, vanhovell@thorax.nl of 06 – 25 34 70 05.

Of vul het contactformulier in, dan nemen we binnen een dag contact met je op.