1. Digitale Externe Verrijking

Externe Verrijking is een module die door myneva is ontwikkeld en wordt gebruikt door Veilig Thuis organisaties. De module wordt gebruikt om bij de lokale teams van de gemeenten in hun regio op een privacy veilige manier te achterhalen of een cliënt al bekend is bij het lokale team.
Deze verrijking vindt plaats nadat Veilig Thuis een melding heeft binnengekregen. 

Veilig Thuis Noord Oost Gelderland maakt gebruik van deze, door myneva geïmplementeerde, module. Wij ondersteunen Veilig Thuis Noord Oost Gelderland bij het koppelen van de gemeenten aan deze module. We ondersteunen zowel de medewerkers van Veilig Thuis als de medewerkers van het lokale team bij het invullen van de verrijking. 

In mei 2024 hebben wij daar een blog over geschreven.

2. RET-monitor

Wij zijn door het Bovenregionaal Expertisenetwerk Utrecht-Flevoland gevraagd om het gebruik van de RET-monitor (ontwikkeld door Quant Base) in deze regio toe te laten nemen door in gesprek te gaan met de verschillende RET’s (regionale expertise teams) over de monitor. In de RET monitor kunnen complexe casussen worden geregistreerd zonder dat deze herleidbaar zijn naar een persoon. De RET monitor moet bijdrage leveren aan:

  1. Lerend jeugdstelsel creëren;
  2. In kaart brengen waar verdere ontwikkeling nodig is;
  3. Hiaten in de jeugdhulp opsporen;
  4. Follow-up geven aan bijdrage
  5. Aansluiten bij lopende initiatieven

Wij hebben contact gelegd met alle jeugdregio’s in Utrecht-Flevoland en daardoor is de monitor meer onder de aandacht gekomen. Een aantal van de jeugdregio’s zijn daardoor gestart met, of overgestapt naar het gebruik van de RET monitor.

Ben je geïnteresseerd in één van onze projecten? Of heb je zelf een project waar wij je bij zouden kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met Thorax, Bertil Brandse, 033 – 4659115.

Of vul het contactformulier in, dan nemen we binnen een dag contact met je op.