Solviteers en Thorax zorgen voor inzicht in netwerk jongeren

Voor diverse gemeenten en wijkteams in Nederland heeft Thorax, met haar verwijsindexmodule en in samenwerking met Solviteers, het regiesysteem WIZportaal gekoppeld aan de lokale verwijsindex. Dit gebeurde bijvoorbeeld in Groningen. Over de realisatie is Rien Bosma, projectleider ICT, erg tevreden: “Het is een heel mooi product en iedereen is super enthousiast. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat de reacties op zo’n verandering zo positief zijn. Solviteers en Thorax zijn goed in de materie gedoken en daarmee is de verwijzing erg goed geïntegreerd in het werkproces. Hier is echt de IT aangepast aan het proces in plaats van het proces aan de IT. Het is letterlijk één druk op de knop, waarmee een melding wordt gedaan in de regionale verwijsindex. Is er een match, dan komt direct een signaal terug. Dat is precies zoals hulpverleners het wensen.”

Over Solviteers

Solviteers Software richt zich op het (semi-)publieke domein en de zorg en heeft daarin al meer dan 25 jaar ervaring.  In 2012 is Solviteers begonnen met het ontwikkelen van het regiesysteem WIZportaal. Gemeenten gebruiken WIZportaal voor ondersteuning van hun regieprocessen in het sociaal domein. De cliënt kan in WIZportaal zelf de regie voeren over het eigen dossier. Solviteers verbindt de onderstaande partijen met elkaar:

  • Gemeenten
  • Wijkteams / gebiedsteams
  • Zorginstellingen
  • Welzijnsinstellingen
  • Overige ketenpartners
  • Inwoners

Dit levert het partnerschap op

Door de verwijsindexmodule, die Thorax in samenwerking met Solviteers heeft gemaakt, kunnen professionals vanuit WIZportaal:

Direct in de verwijsindex signaleren

Wanneer een signaal één of meerdere matches oplevert, worden matchgegevens direct retour ontvangen en in WIZportaal zichtbaar voor de professionals

Wordt de verwijsindex automatisch met wijzigingen geactualiseerd

Omgekeerd wordt WIZportaal automatisch geüpdatet bij het ontstaan van matches. Zo is de hulpverlener altijd realtime op de hoogte van matches

Ook geïnteresseerd in minder administratie en meer tijd voor je cliënt? Meer weten over de mogelijkheden bij jouw organisatie? We staan open voor een vrijblijvend gesprek. Neem contact op met Bertil Brandse, 033-4659115.

Of vul het contactformulier in, dan nemen we binnen een dag contact met je op.