Ontmoet Laurel Pope, als functioneel applicatiebeheerder aan de slag bij Thorax

Ontmoet Laurel Pope, als functioneel applicatiebeheerder aan de slag bij Thorax

‘Eigenlijk heb ik een hulpverlenersachtergrond, want ik heb sociaal pedagogische hulpverlening gestudeerd. Aansluitend heb ik een master gedaan, meer in de richting van onderzoek en beleid. Toen ik mijn horizon ging verbreden kwam ik bij Thorax terecht.’ Aan het woord is Laurel Pope, sinds een maand als functioneel applicatiebeheerder aan de slag bij de organisatie. ‘Deze functie past perfect bij wie ik als mens ben: ik ben sociaal bewogen richting anderen. Zo trok ik in mijn jeugd vaak al van nature andere kinderen aan en ook later bleef ik sociaal erg betrokken bij vrienden en familie. Bijvoorbeeld door advies te geven of juist in stilte een luisterend oor te zijn.’

Sociaal en analytisch

‘En ik heb tegelijkertijd ook een analytische kant. Ik was al jong, puur vanuit interesse, met computers en systemen bezig. Dat schreven juffen vroeger ook al in mijn klassenboekjes, dat ik analytisch ingesteld was en interesse had in elektronica. Op één of andere manier begrijp ik die denkwijze. Dan stelde ik als jong kind de tv in omdat mijn vader er niet meteen uitkwam. Die denkwijze heb ik later verder uitgebouwd in mijn studie door op een andere manier naar bepaalde vraagstukken te kijken. En toen ik na een aantal videomeetings eenmaal bij Thorax op gesprek was geweest, ging het snel. Ik zag mezelf daar al zitten daar en was meteen enthousiast. Het voelde als een puzzelstukje dat op zijn plek kwam, want ik herkende me heel erg in de boodschap van Thorax.’

Werkervaring zorg en IT

‘Dat herkennen van die boodschap heeft ook te maken met de werkervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn studie. Ik liep stage in de ouderen- en de gehandicaptenzorg. Daarnaast begeleidde ik een jongen met autisme en werkte ik nog in de kinderopvang. Ik heb in de praktijk gezien dat er nog altijd veel tijd verloren gaat aan administratieve werkzaamheden. Daardoor ontstaat ook ontevredenheid, want deze administratie-tijd wil je als hulpverlener liever aan je cliënt besteden’, aldus Laurel. ‘Je werkt immers in de zorg omdat je mensen wil helpen, niet omdat je bezig wilt zijn met al te veel papierwerk. Dus ook al ga ik nu de IT-kant op in mijn vak, ik heb nog altijd dat lijntje met het sociaal domein. Eerder heb ik ook stage gelopen bij de gemeente Utrecht, bij team jeugd, zorg en veiligheid. En ook daar heb ik vanuit helicopterview zaken gezien die me goed van pas gaan komen in mijn nieuwe functie. En mijn sociale inslag? Die komt nog altijd terug in mijn vrijetijdsbesteding. Mijn familie is Arubaans en eten neemt een belangrijke plaats in binnen mijn vrienden- en familiekring. Nu is het lastiger door de coronacrisis, maar koken met vrienden, dinertjes organiseren, gezellig samenzijn en flink uitpakken hoort daar helemaal bij.’

Snijvlak IT en klant

‘Bij Thorax ga ik actief voor verschillende organisaties (betrokken bij Thorax) aan de slag, bijvoorbeeld door vragen over de verwijsindex te beantwoorden. En door oplossingen voor klanten te bedenken, waarbij ik echt op het snijvlak tussen IT en de gebruiker zit. Ik krijg steeds meer kennis van de systemen die worden gebruikt en van de koppelingen. Het moet allemaal nog vorm krijgen, maar het grootste gedeelte van de kennismakingsgesprekken heb ik al ingepland. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met iedereen.’

Alvast zelf contact met onze nieuwe collega Laurel opnemen? Je kunt haar rechtstreeks een e-mail sturen op pope @ thorax.nl