ICT als geneeskunde

ICT als geneeskunde: het succes van bypasses tussen systemen

Hulpverleners zijn gebaat bij goede koppelingen tussen de verschillende systemen die zij dagelijks gebruiken. Zij willen immers maar één ding: een zo goed mogelijke zorg verlenen. Dat daar een duidelijke administratie bij hoort is evident, maar de manier waarop dat administratieve proces is ingericht kan behoorlijk verschillen.

Minder administratie, meer zorg

We merken in onze dagelijkse praktijk dat er een enorme behoefte is aan tijdbesparing rondom die administratie. Onder hulpverleners leeft sterk het gevoel dat ze niet te veel met registreren bezig willen zijn, omdat ze in die tijd ook iemand hadden kunnen helpen die hier behoefte aan heeft. Juist daarom zijn goede koppelingen tussen de verschillende systemen zo belangrijk. Het is voor ons relatief eenvoudig om de relevante systemen aan elkaar te koppelen, terwijl we merken dat leveranciers van software er vaak als een berg tegenop zien. En dat is niet altijd even prettig voor ze, omdat ze tegelijkertijd wel overtuigd zijn van de voordelen. Dat is vaak het moment waarop THORAX in beeld komt, omdat het leggen van koppelingen ons dagelijks werk is.

THORAX als bypass

Je zou kunnen zeggen dat wij vanuit onze specialistische rol de bypass tussen het registratiesysteem en één van de regionale verwijsindexen zijn. Zo doen we dat bijvoorbeeld tussen de software van Regas, professioneel ontwikkelaar van cliëntregistratiesystemen en die van MULTIsignaal, die met hun applicatie aansluiten op de landelijke Verwijsindex voor bijna 300 gemeenten in Nederland. ‘De manier waarop THORAX koppelingen tussen verschillende systemen weet te leggen spreekt ons aan. Het levert de verschillende partijen tijd, geld en energie op’, vertelt Maarten Anbeek, commercieel manager bij Regas.

ICT als geneeskunde

Feitelijk verbinden wij ze met elkaar, zodat de hulpverlener met minder tijd meer mensen kan helpen. Het is vergelijkbaar met een bypassoperatie die ervoor zorgt dat het bloed weer beter door iemands lichaam stroomt. Door onze bypass stromen de gegevens sneller en beter door van registratiesysteem naar Verwijsindex. Je zou kunnen stellen dat de bypass die we leggen niet alleen verbindt, maar ook persoonlijk is. Er komt bij elk project maatwerk kijken en juist dat aspect maakt ons vak zo ongelofelijk mooi! Je zou bijna kunnen zeggen dat het net zo specialistisch als geneeskunde is.