Over de Verwijsindex en racefietsen in Vietnam: ontmoet onze accountmanager Monique

Over de Verwijsindex en racefietsen in Vietnam: ontmoet onze accountmanager Monique

‘Mijn rol binnen Thorax heeft veel overeenkomsten met mijn hobby racefietsen. Ook daarin ga ik steeds nieuwe uitdagingen aan. Ik fiets nu zo’n jaar of 6, en als je me had verteld dat ik binnenkort in de bergen van Noord Vietnam ga fietsen, dan had ik waarschijnlijk heel hard gelachen.’ Aan het woord is Monique van Hövell tot Westerflier sinds januari van dit jaar accountmanager bij Thorax. ‘Ik heb er ontzettend veel zin in om als accountmanager, gemeenten en organisaties in het sociaal domein te leren kennen. Ik ben een netwerker en ga graag open het gesprek met mensen aan. En dat past heel goed bij de verantwoordelijkheid van accountmanager bij Thorax.’

Verwijsindex op de kaart

‘Ik ga in eerste instantie helpen om de Verwijsindex Risicojongeren nog beter op de kaart te zetten. Thorax doet doorlopend onderzoek naar de Verwijsindex en heeft veel gebruikerservaring die interessant en bijzonder waardevol kan zijn voor gemeenten en organisaties in het sociaal domein. Zo heeft Thorax ook een slimme module ontwikkeld waarmee een hulpverlener met één druk op de knop vanuit een eigen registratiesysteem in de regionale Verwijsindex kan signaleren. Daar word ik nou enthousiast van!’, aldus Monique. ‘Ik wil graag het gesprek aangaan om te ontdekken wat we voor organisaties kunnen betekenen.’

Geen IT-achtergrond

‘De hulpverlening staat centraal. Welke uitdagingen komen professionals en cliënten tegen? Hoe kunnen we werkprocessen hier slim en lean op inrichten? Ik heb zelf geen IT-achtergrond, en dat vind ik positief, want het stelt me in staat om heel praktisch te kijken naar wat het probleem is. Het maakt dat ik er fris tegenaan kijk en onbewust niet meteen denk dat een bepaalde oplossing technisch gezien niet mogelijk is. Ik geloof dat de Verwijsindex een prachtig medium is. Met als doel, méér signalen, méér matches en daarmee kinderen en jongeren beter in beeld. En daar doen we het met z’n allen voor.’

Kennismaken

‘Ik nodig mensen die willen kennismaken uit om contact met me op te nemen via 06 253 47 005. Ik drink graag een keer koffie, bijvoorbeeld om te praten over welke plek de Verwijsindex heeft in hun organisatie’, besluit Monique.