Van zelf poppenhuizen bouwen naar serieuze proces- en informatieanalyse

‘In mijn vorige baan was ik product owner van de (regionale) Verwijsindex en die kennis komt me goed van pas hier bij Thorax, waar ik juist vanuit de andere kant van het proces werkzaam ben’, zegt Mariëlle Rosendaal, de nieuwste proces- en informatieanalist van Thorax lachend. ‘Ik houd me bezig met het analyseren van processen en informatie. Concreet betekent dit dat ik onderzoek hoe bepaalde processen binnen organisaties in elkaar zitten. Vervolgens breng ik een advies uit over hoe het sneller, beter of anders kan. Ook denk ik bijvoorbeeld mee over nieuwe koppelingen en het doen van aanpassingen in bestaande software. En als het nodig is spring ik bij op de helpdesk. Geen dag is hetzelfde! Ik heb het enorm naar mijn zin binnen Thorax. Dat komt ook omdat het een bedrijf is waar met korte lijnen en een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid wordt gewerkt. Alles wat je doet heeft écht invloed binnen de club. Van bureaucratie is hier absoluut geen sprake. Nieuwe ideeën worden serieus bekeken en opgepakt. Je bent elke dag bezig om concreet resultaat te bereiken en dat past bij me. Dat was bij mijn vorige werkgever, met duizenden FTE’s vanuit de hele wereld wel even anders!’

Bijzonder kind

‘Het is niet zo gek dat ik in de wereld van ICT terechtgekomen ben, ik was immers altijd al geïnteresseerd in techniek. Als kind speelde ik niet met poppenhuizen: ik bouwde ze zélf! Mijn vader had vroeger al een metaalconstructiebedrijf. Ook toen week ik al niet van zijde als er geboord, getimmerd of gezaagd moest worden. Dat zat er al van jongs af aan in. En nog altijd steek ik graag mijn handen uit de mouwen in zijn zaak. Na mijn eerste jaar aan de TU ben ik overgestapt naar een andere universiteit: ik wilde psychologie gaan studeren omdat er mijn inziens erg veel raakvlakken zijn met techniek. Zeker in een tijd waarin digitalisering in een razend tempo een steeds groter deel van ons leven uit gaat maken. De psychologische aspecten hiervan zijn enorm belangrijk.’

Stoer en resultaatgericht

‘Kijk, er is natuurlijk veel aan de hand in het zorgdomein in Nederland. Sinds gemeenten meer verantwoording hebben gekregen is het er niet per se beter op geworden. En dat geldt ook voor zorgaanbieders: zij hebben meer dan genoeg taken op hun bordje liggen. Ik hoop dat wij, door het aanbieden van onder meer gedegen advies en goede koppelingen, iets substantieels bij kunnen dragen aan een betere zorgverlening. Dat krachtige en resultaatgerichte heb ik ook in mijn vrije tijd. Zo boks ik graag: niet vanuit agressie, maar omdat ik er even helemaal al mijn kracht in kwijt kan. En dat voelt lekker! Ook heb ik sinds kort mijn motorrijbewijs gehaald. Erg handig: ik woon niet zo dicht bij mijn werk, maar met mijn motor is het een fluitje van een cent om ’s morgens de files te ontwijken’, aldus Mariëlle.