'Alles viel mooi samen', Dianne Hensen, nieuwe collega

‘Alles viel mooi samen’, Dianne Hensen, nieuwe collega bij Thorax

‘Ik werkte als intaker bij een organisatie die zich richtte op vrouwenopvang. Dus het sociaal domein is me niet vreemd.’ Dat zegt Dianne Hensen, sinds 1 september aan de slag bij Thorax.’ Ik heb een studie in de richting pedagogie gevolgd. Op zich had ik het nog prima naar mijn zin bij mijn oude werkgever, maar ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging. Toen Rieky Trommelen me belde kwam dat precies op het juiste moment. Na 13 jaar was ik wel toe aan het leren van nieuwe dingen, dus ik had zin in een overstap. Het kwam allemaal mooi samen.’

Goede klik

‘Na een eerste gesprek, dat online plaatsvond, planden we een tweede gesprek op locatie in Amersfoort. De klik zat er wel over en weer en ik kan, nu ik een paar weken aan het werk ben, inderdaad zeggen dat ik de goede stap heb gezet. Ik word erg enthousiast van de nieuwe IT-zaken die ik leer en dat zegt mij genoeg. De afgelopen weken heb ik me vooral beziggehouden met de verwijsindex. Elke organisatie heeft zijn eigen cultuur en waar ik vandaan kom daar werkten we niet met de verwijsindex. Terugkijkend vind ik dat heel bijzonder, want het is heel belangrijk om te weten welke hulpverleners er betrokken zijn bij een cliënt. Rieky werkt me in en dat is heel fijn, omdat ik voorheen ook al met haar samenwerkte. We kennen elkaar dus goed.’

Dubbelcheck

‘Als ik kort uit zou moeten leggen waar ik me door de dag heen mee bezighoud, dan is dat in de gaten houden of hetgeen gebouwd is in het systeem, de koppeling tussen verschillende organisaties dus, goed werkt. Het gaat er dan om dat ik check of het signaal dat opgepakt wordt goed terugkomt. Onze klanten krijgen periodiek een overzicht van zaken die niet goed doorgemeld zijn. En wij zijn, mochten ze dit door drukte bijvoorbeeld niet zien, hun back-up. Straks ga ik me ook op de andere koppelingen van Thorax richten, zoals tussen ECD’s en AFAS. En ook ga ik me nog bezig houden met het beheren van het ECD van onze klanten. Bijvoorbeeld samen met een hulpverlener een formulier vereenvoudigen, zodat zij minder hoeft te registreren. Daar kijk ik ook naar uit.’

Mensen-mens

‘Ik werk graag met mensen en hoop dat anderen zich op hun gemak voelen bij mij. Verder ben ik erg punctueel en houd ik ervan dat dingen kloppen. Ook ben ik graag bereid om iets te leren, enthousiast en open in de omgang. Althans, ik hoop dat mensen dat over me zeggen. Wanneer ik naar de toekomst kijk dan hoop ik over een aantal jaren nog steeds in deze functie te zijn. Collega’s en de verbinding met hen vind ik belangrijk. Ook het goed leren kennen van de klanten en ze een stapje voor zijn door snel op de vraag in te kunnen spelen vind ik een mooie uitdaging. Ik houd er namelijk niet van als ik iets niet weet.’

‘Verder ben ik moeder van drie kinderen, ze zijn 10, 6 en 2. Mijn focus ligt, naast mijn werk, ook vooral op mijn gezin. Voor nu vind ik het prima om 24 uur te werken, al kan ik me voorstellen dat ik dit straks uit ga breiden als mijn kinderen ouder zijn. Ook geniet ik van ons grote sociale netwerk, ben ik graag met koken, bakken én natuurlijk eten bezig en ik loop regelmatig hard. Al is dat laatste wel een beetje een moetje hoor’, lacht Dianne.