Groen licht voor Thorax’ koppelingen met AFAS

Groen licht voor Thorax’ koppelingen met AFAS

In eerdere blogs hebben we al geschreven over onze koppelingen met AFAS. Zo vertelde Neos, een organisatie die zich onder andere richt op maatschappelijke opvang, over het gebruik van de koppeling. Het verhelpen van dubbele registratie noemt Geke Jelsma van Neos als belangrijkste reden om deze koppeling in te zetten. Ook hebben we al eens aandacht besteed aan het leggen van een koppeling tussen het hrm-systeem en het ECD waarin cliëntgegevens staan.

Veiligheid boven alles

Intussen hebben wij vanuit Thorax een scan uit laten voeren door een gerenommeerde externe partij. Deze organisatie heeft onze koppelingen en het systeem daarachter tegen het licht gehouden. Zo is er gekeken naar het niveau van security, zowel in het ontwikkelproces, als in de code, als in de werking van de koppeling in de praktijk.

Na deze scan zijn er drie uitkomsten mogelijk:

Een rode kleur wil zeggen dat het niveau van security-volwassenheid laag is en de kans aanzienlijk dat dit tot grote risico’s voor gemeenschappelijke klanten leidt. Bij een oranje kleur vindt men dat de securitymaatregelen genomen zijn, maar dat het niveau van volwassenheid nog niet hoog genoeg is.  Bij een groene kleur blijkt er weinig tot geen risico voor Thorax, AFAS en de gebruikersorganisaties.

Ga voor groen

Zoals het beeld en de titel boven dit blog al doen vermoeden: Thorax heeft groen licht behaald en daar zijn we vanzelfsprekend gepast trots op! Wij vinden veiligheid en vertrouwen belangrijk en besteden daarom tijd en energie in het goed op orde hebben van onze zaken. De waardering die we nu gekregen hebben is daar een mooi antwoord op.

Drie tips om zelf je veiligheid te verhogen

Graag geven we je nog drie tips die gericht zijn op security, zodat je ook zelf aan de slag kunt met het verhogen van je veiligheidsniveau. Uiteraard passen we al deze tips zelf toe binnen ons bedrijf.

  1. Wanneer je wegloopt van je laptop druk dan de Windows-toets en de L-toets tegelijkertijd in. Gebruik van deze toets in combinatie met de L (van lock) zorgt ervoor dat tijdens je afwezigheid niemand bij je gegevens kan. Dit werkt niet op een MacBook, maar daar kan je gewoon je scherm dichtklappen. Handig wanneer je bijvoorbeeld met meerdere mensen in een kantoorruimte werkt. Bij terugkomst geef je eenvoudig je wachtwoord in en je kunt direct weer aan de slag.
  2. Gebruik een digitale kluis, waarin je veilig en eenvoudig al je wachtwoorden kunt bewaren. Wij hebben zelf goede ervaringen met Dashlane. Maar uiteraard zijn er ook andere opties in de markt. Groot voordeel van dit soort digitale password-managers is dat je in een mum van tijd ingewikkelde wachtwoorden kunt laten genereren. Gemak en veiligheid gegarandeerd.
  3. Je krijgt via apps steeds vaker de mogelijkheid om te werken met Two-factor authentication (2FA). Maak daar gebruik van om het inlogproces zo veilig mogelijk te laten verlopen. De werkwijze is vaak eenvoudig te volgen zonder dat je het al te veel extra tijd kost.

Zet je stoplicht op groen

Succes gewenst! Zet ook jouw security-stoplicht op groen. En mochten we je ergens bij kunnen helpen, dan weet je ons ongetwijfeld te vinden.