Over meidenvoetbal en samenwerken...

Over meidenvoetbal en samenwerken…

Inspiratie kom je op de gekste plekken tegen. Sinds kort ben ik als lid van de jeugdcommissie actief bij de voetbalclub van mijn dochters. Het was, nu een week of twee geleden, zo’n mooie lente-zaterdag waarop er verschillende activiteiten georganiseerd werden op het voetbalveld. Een stuk of 75 meiden deden enthousiast mee aan voetbal- en keeperclinics en even verderop werd er volop gesport op het speciaal daarvoor opgezette circuitje. De sfeer, het onderlinge plezier en vooral de totale afwezigheid van venijnige competitie deden me meer dan goed.

Plezier, ook als je verliest

Elkaar wat gunnen, gaan voor hetzelfde doel en vanuit verschillende kwaliteiten samenwerken: dát waren de eigenschappen die me opvielen daar in het zonnetje op dat voetbalveld. De vergelijking met het team van waarmee ik dagelijks werk kwam als vanzelf in me op. Ook wij willen op zo’n zelfde manier met elkaar omgaan en onze klanten helpen. Wat mij betreft is het binnen een team het belangrijkste dat je oog voor elkaar hebt. Zo zijn onze projecten altijd een gezamenlijke activiteit en ondersteunen we elkaar automatisch met kennis en tips. En dat wérkt. Ook als je, dat overkomt ook mijn dochters wel eens, een keer een wedstrijd verliest…

Samenwerking als basis voor succes

Wat mij telkens weer opvalt is dat juist de projecten waarin je het meeste samenwerking hebt gezocht, het meeste succes en plezier brengen. En zo ga je samen steeds meer wedstrijden winnen… Tot zover deze lentekriebel, die ik ondanks (of misschien juist wel dankzij) het luchtige karakter tóch graag met je wilde delen.

Hartelijke groet,

Bertil Brandse