Thorax-pyjamaparty

Start het jaar goed met een jaarlijkse pyjamadag

Ben je ook een paar dagen vrij geweest? En heb je samen met je (schoon)familie, hópelijk redelijk stressvrij, kerst gevierd? Gourmet, spelletjes, kerstfilms en samen koken: ook wij halen werkelijk alle clichés uit de kast om gezellig samen te zijn. Behálve de autoshows en het bezoeken van overbevolkte meubelboulevards, die activiteiten slaan we maar al te graag over. Ook dit jaar hebben we ná kerstavond, waarin we met familie aan een heerlijke kerstdis zaten, onze gezinstraditie om van tweede kerstdag een pyjamadag te maken voorgezet…

Neem ook een pyjamadag

Op zo’n heerlijke pyjamadag kom ik helemaal tot rust. Juist omdat je niets inspannends doet is je hoofd al snel leeg en krijgen nieuwe gedachten en inspirerende plannen voor het nieuwe jaar vrij al gauw vrij spel. Naast relaxen is het traditiegetrouw ook de tijd van lekker rommelen in huis. Overbodige zaken opruimen, oude dingen vervangen. En als je dan tóch in ontspannen toestand die zolder hebt opgeruimd, dan is de stap naar je takenlijst plots opvallend klein…

Neem je pyjama mee naar kantoor

Zelf vind ik het die dagen heerlijk om achter mijn pc te kruipen en na te denken over wat me tijd op gaat leveren, waar ik afscheid van wil nemen en wat ik vooral door wil zetten in het nieuwe jaar. Door het jaar heen kom ik daar toch relatief weinig aan toe en het zijn vooral deze dagen waarin je wel werkt, maar niet vol met afspraken zit, die energie geven voor een goede start. En ja, dat gebeurt soms letterlijk in pyjama achter mijn laptop… Kijk, tien keer per jaar kerst is niet leuk, dat wordt té. Hetzelfde geldt voor zo'n uiterst ontspannen pyjamadagje. Maar een paar keer per jaar zou denk ik wel heel goed werken. Nu ik dit zo schrijf denk ik: ik ga het gewoon doen. Ik plan deze maand met het hele team een pyjamadag in! Jij ook?