Verwijsindex blijkt waardevol in tijden van fysieke afstand

Verwijsindex blijkt waardevol in tijden van fysieke afstand

Nu we elkaar minder zien, en we dus ook als hulpverleners en andere betrokkenen fysiek minder bij onze cliënten over de vloer komen, is samenwerking belangrijker dan ooit. Het is immers lastiger overleggen, zowel met collega’s als met de cliënt, ook omdat je niet achter de voordeur kunt kijken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we enthousiaste geluiden over de verwijsindex horen tijdens ons klanttevredenheidsonderzoek. Het instrument blijkt extra nuttig in deze tijd, juist omdat je dan weet welke hulpverleners er nog meer bij jouw jeugdige betrokken zijn. Vooral nu is het extra fijn om met hen contact op te kunnen nemen, elkaars beelden aan te vullen en samen een goed beeld van de jeugdige en de thuissituatie te kunnen krijgen. Zoals bijvoorbeeld het gezin van acht kinderen die verspreid over de regio wonen, waar een van onze klanten hulp aan verleent.

“De koppeling maakt het werk voor onze medewerkers een stuk eenvoudiger.

We merken dat er in het werkveld gedurende de werkdag nogal verschillend wordt omgegaan met de integratie van de verwijsindex. Waar de een de verwijsindex heeft opgenomen in zijn dagelijkse routine, is de ander er nog wat onbekend mee. En zoals het met veel onbekende zaken gaat; dat maakt onbemind. Een gemiste kans, want er is een hele goede koppeling te maken tussen het registratiesysteem waar de professional mee werkt en de verwijsindex. Daardoor doe je geen dubbel werk, weet je wie er bij een jongere of een gezin betrokken zijn en ben je optimaal bezig met hulpverlenen. Zonder dat het je extra administratieve tijd kost.

“De koppeling werkt goed en de samenwerking verloopt erg prettig.”

Uit ons klanttevredenheidsonderzoek, waar klanten bovenstaande quotes hebben achtergelaten, blijkt opnieuw dat de koppeling met de verwijsindex gewaardeerd wordt. En dat is zeker in deze tijd, waarin ons blikveld letterlijk wat vernauwt door het vele beeldbellen, een waardevolle toevoeging.

Meer informatie?

Die vind je op onze website, inclusief een korte video waarin de verwijsindex duidelijk wordt uitgelegd. Verder praten over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.