thorax-blog

Waar gaat het jou om bij vakantiereizen of werkprojecten: om de eindbestemming of de reis zelf?

Op het moment dat ik dit blog schrijf is het WK vrouwenvoetbal nog in volle gang. Samen met het hele voetbalteam van de jongste dochter heb ik gezien hoe Nederland zich heeft gekwalificeerd voor de finale en wellicht zijn ze inmiddels al wereldkampioen geworden een paar dagen geleden. Maar misschien ook niet… En stel dat ze geen kampioen zijn geworden, is de hele weg daar naartoe dan een mislukte reis geweest? Natuurlijk niet, ze hebben stap voor stap vooruitgang geboekt en hebben genoten van hun wedstrijden. En dan kun je terugkijken op een fantástische reis. Een reis die volgens een mooie route en met oog voor teambuilding verlopen is.

Het gaat om de reis

Wanneer ik bovenstaande metafoor doortrek in mijn zakelijke activiteiten, dan vind ik ook hierin terug dat het maken van de gezamenlijke reis minstens net zo belangrijk is als het bereiken van het einddoel. Wanneer je samen met je collega’s en opdrachtgevers aan een bepaald project werkt, dan heb je uiteraard wel een bepaald doel voor ogen, maar gaandeweg het traject leer je ook dingen van en met elkaar. Natuurlijk gaan er zaken mis en dat is oké: je zorgt dan dat je de fout repareert, het gevolg ervan zo goed mogelijk oplost door nauw samen te werken, en aan het einde bereik je dan tóch je doel. Maar als de samenwerking, lees de reis, gedurende het traject niet prettig was, dan is het bereiken van dat doel toch een stuk minder zaligmakend.

Fijne vakantie(reis)

Wij gaan in elk geval nog volop genieten van de finale van onze oranje leeuwinnen tegen het team van de Verenigde Staten. En namens ons complete Thorax-team wens ik je alvast een fijne vakantie toe. Voor mij persoonlijk begint de vakantie altijd al als ik in de auto of het vliegtuig stap, en met mijn gezin de zon, ontspanning en het plezier tegemoet rijd. Zo probeer ik naar zowel mijn zakelijke als privé-‘reizen’ te kijken. Het maakt projecten een stuk interessanter en waardevoller. Veel succes en een hele fijne zomervakantie gewenst!