Thorax-vakantie-bubble

Bertil Brandse: “Zó creëer ik mijn vakantie-bubble.”

Ik ben een verbinder pur sang. Dát weten mijn zakenrelaties, vrienden en kennissen inmiddels wel. Maar ook mijn gezin rekent op me, zeker tijdens onze vakanties waarin we zoveel mogelijk tijd met elkaar door willen brengen. En daarom staat het werk tijdens die waardevolle weken even op een heel laag pitje.

Graag deel ik met je hoe ik mijn eigen ontspannen vakantie-bubble creëer. Waarbij ik overigens niet wil beweren dat ik de wijsheid in pacht heb. Voor mij werkt het op deze manier en draait alles zowel zakelijk als privé lekker door…

1. Op tijd plannen

Een aantal weken voor mijn vakantie vertel ik iedereen wanneer ik met vakantie ben. Ook van mijn zakenrelaties weet ik wanneer ze met vakantie zijn. Zoals altijd is ook hier helder communiceren het toverwoord. Daarnaast maak ik een lijst van zaken die ik nog per se wil óf moet doen voor mijn vakantie. Alles wat er niet op staat moet helaas wachten tot na daarna…

2. Vertrouwen in mijn team

Mijn ervaring is dat mensen tot het uiterste gaan om zelf hun problemen op te lossen. Ik ben in de afgelopen jaren keer op keer verrast door de zelfredzaamheid van mijn team. Ik geloof ook heilig dat niemand onmisbaar is. Als je dat beseft en vooraf duidelijke afspraken maakt, kun je loslaten en komt de ontspanning vanzelf.

3. Don’t call me, I call you

Ik zie ze nog altijd: de managers die aan de rand van het zwembad meer met kantoor bellen dan met hun kinderen een frisse duik te nemen. Hoe ik dat doe? Ik bel elke week 1 keer op een vooraf vast afgesproken tijdstip naar kantoor en handel in maximaal een uurtje al lopende zaken af. Mij geeft deze werkwijze rust omdat ik weet wat er speelt, zonder dat ik de hele dag door gehinderd wordt door e-mails, vragen via WhatsApp en korte belletjes die me tóch weer helemaal uit mijn vakantiestemming halen.

En weet je wat? Na een week of twee dan begint het bij mij altijd weer te borrelen. Ik krijg mooie ideeën en frisse inzichten. Dan weet ik genoeg: nog even lekker een week helemaal los zijn en dan weer uitgerust aan het werk.

Hoe je het ook aanpakt: ik wens je een hele fijne en ontspannen vakantie toe!

Hartelijke groet,

Bertil Brandse