Is uw registratiesysteem, net als bij Tinten Welzijnsgroep, ook al aan de Verwijsindex gekoppeld?

De wens van de klant was helder, het eenvoudiger kunnen gebruiken van de Verwijsindex. Tinten Welzijnsgroep, bestaand uit 550 medewerkers, verdeeld over 11 welzijnsorganisaties, maakt gebruik van de VIR. Ze gebruiken de signaleringssystemen MULTISignaal en Zorg voor Jeugd, zoals u wellicht weet bedoeld om jongeren (tot 23 jaar) te signaleren. Tinten zocht naar een meer integrale, gebruiksvriendelijke en efficiëntere manier om te signaleren. Handmatig signaleren is immers foutgevoelig, kost veel tijd en geeft binnen het registratiesysteem geen inzicht in de gegevens van de cliënten en betrokken organisaties. Zo gezegd, zo gedaan: er moest een oplossing komen.

De aanpak

MULTISignaal is het meest gebruikte signaleringssysteem in Nederland. Dit stelt ons, Thorax, in staat om snel en gemakkelijk te koppelen en uit te wisselen met alle bronsystemen. Ook Zorg voor Jeugd is ons bekend. Voor de Zorg voor Jeugd-koppeling is het nog wachten op de nieuwe versie van webservices. Vanuit dit uitgangspunt ontwikkelden we vanuit Thorax een versie voor de Tinten Welzijnsgroep: een versie die naadloos aansluit op het signaleringsproces zónder dat de gebruiker daar iets van merkt. Deze koppeling kan overigens, met minimale aanpassingen, voor elke organisaties en/of gemeenten ingezet worden.

De oplossing

Signaleren en toegang tot cliëntgegevens zo eenvoudig mogelijk maken, dát was de doelstelling. Het afgeven van een signaal en het verrijken van gegevens binnen zowel het registratiesysteem als de Verwijsindex gebeurt automatisch! Als gevolg daarvan zijn gegevens altijd up-to-date! Dit leidt tot snel en gemakkelijk inzicht in het netwerk van een cliënt én het vergemakkelijkt het contact met de betrokkenen en draagt bij aan de kwaliteit van de hulpverlening.

Het resultaat: een inspirerende boost

Dankzij de Thorax-koppeling van de Verwijsindex en het registratiesysteem gaat Tinten Welzijnsgroep haar signaleringsproces en diensten een aanzienlijke boost geven. Tinten Welzijnsgroep is hierdoor een voorloper op dit gebied en een voorbeeld voor andere organisaties in Nederland die zowel binnen een MULTISignaal- als een Zorg voor Jeugd regio actief zijn.

Stefan Markovic