Ons advies? Houd beheer in eigen huis

Thorax als tijdelijke kok die het restaurant draaiend houdt

In ons vorige blog hebben we al gesproken over schaarste en over de kansen en uitdagingen die dit gegeven met zich meebrengt. We deelden vacatures die openstaan bij onze relaties en brengen in dit blog graag een onderwerp onder de aandacht dat het werk wellicht wat gemakkelijker kan maken.

De meeste van onze lezers zullen Thorax vooral kennen als koppelclub, omdat we veel bezig zijn met het leggen van koppelingen rondom ECD’s in het sociaal domein. En dat klopt, maar er is meer. Want juist omdat we ons op dit snijvlak bevinden, kijken we bij veel verschillende organisaties en gemeenten in de keuken. We zijn bekend met de ECD’s die gebruikt worden en helpen logischerwijs dus ook steeds meer met het applicatiebeheer daarvan.

Beter een souschef dan een lege keuken

Graag brengen we deze dienst onder de aandacht, omdat bij veel van onze klanten niet bekend is dat we dit doen. Bijvoorbeeld wanneer een applicatiebeheerder of functioneel beheerder een aantal weken ziek is, er vinger aan de pols gehouden moet worden of op een andere manier een gat in de planning gedicht. We fungeren dan feitelijk zo’n beetje als tijdelijke kok die de keuken bemand tot de ‘chefkok’  weer op volle kracht aan de slag kan.

Ons advies? Houd beheer in eigen huis

Voor de duidelijkheid: wij zijn geen detacheringsbureau, en we zijn er ook niet op uit om dit te worden. Sterker nog, wij geloven juist dat het beheer van een ECD het best vast binnen de organisatie kan liggen. Precies zoals een goed restaurant klanten aan zich bindt door steeds dezelfde herkenbare en ervaren kok in de keuken te hebben.

Wat we wel doen, en dat wordt door klanten gewaardeerd merken we, is op flexibele basis hun applicatiebeheer overnemen. Je zou ons als de tijdelijke souschef kunnen zien die ervoor zorgt dat klanten behouden en tevreden blijven en graag terugkeren naar hun spreekwoordelijk favoriete restaurant.

We kennen je organisatie en we kennen jouw ECD: maak daar, als je dat wilt, dus gebruik van indien nodig. Er zijn immers veel vacatures nu, en mensen zijn moeilijk te vinden, dus hoe houd je anders je Michelinster intact?