In 2024 blijven we bruggen bouwen voor elke hulpverlener.

In 2024 blijven we passende bruggen bouwen voor elke hulpverlener

Bruggen slaan, daar geloven we in. Bruggen tussen enerzijds de zorg en anderzijds het sociaal domein. Bruggen tussen het primair en secundair proces en bruggen tussen de administratief medewerker en de hulpverlener. Om vervolgens weer bruggen te slaan tussen de hulpverlener en de cliënt. We zeiden het al vaker: wij zijn geen hulpverleners maar wij kunnen de hulpverleners wél helpen.

Kies de passende brug

Hoe? Door onze bruggen kom je gemakkelijker en sneller aan de overkant. En dat vraagt om een passende brug. Een brug die niet van papier is, want dat materiaal is te slap. Maar ook niet van graniet, want dat is te hard. En een gouden brug? Daar zullen we ook niet snel voor kiezen, want we houden niet van overdrijven. Dat is al meer dan 25 jaar zo. En dat zal niet veranderen.

Onze persoonlijke brug

Voor ons is aankomend jaar geslaagd als we op 2024 terug kunnen kijken op een iets groter, maar nog steeds prettig werkend team, zoals dat op dit moment al het geval is. Tegelijkertijd mag dit team, vanwege de groei die Thorax wederom doormaakt, wel aangevuld zijn met enkele nieuwe krachten. Daarnaast (want wat je net hebt gelezen was slechts één kant van de brug) hopen we (dat is dan vanzelfsprekend de andere kant) meer klanten geholpen te hebben met de oversteek. Daartoe hebben we al een aantal mooie bruggen gebouwd in de vorm van een behoorlijk aantal (nieuwe) koppelingen.

Snel over de brug óf met wat hulp

Hoe onze klanten over de brug lopen verschilt: de één verplaatst zich heel vlot, bijna rennend naar de overkant. En de ander? Die wil graag geholpen worden met de oversteek. Dat is de klant die we aan de spreekwoordelijke hand nemen en in het juiste tempo naar de overkant brengen. Gewoon, door een handje te helpen op het niveau dat gewenst is.

Dicht de kloof, zet de stap

Soms zien we dat men geen tijd neemt om te investeren in het oversteken van die nieuwe brug. Dat zijn de situaties waarin men keer op keer door het dal naar beneden gaat. Om vervolgens met veel moeite weer tegen de berg omhoog te klimmen. En dat terwijl er soms al een brug (of bruggetje) ligt. Wanneer je er klaar voor bent om de brug op te stappen, of twijfelt om die eerste stap te zetten, bel ons dan even. Dan nemen we je aan de arm óf verwelkomen we je aan de overkant, voor het geval je de tocht liever zelfstandig onderneemt.